QUINTA DA COMENDA

Quinta da Comenda

Comenda de Ansemil 2019 DOP Lafoes Biologico – Reserva Wit

 

Quinta Da Comenda is de historische biologisch boerderij waarvan de oorsprong teruggaat naar de late middeleeuwen naar Teresa de moeder van de eerste koning van Portugal Dom Henrique! Je kan hier ook prachtig koninklijk overnachten. 

Meer recent werd deze historische Quinta overgenomen door de vader van de huidige boer die kinderarts was en vond dat gezonde biologische voeding een basis was voor gezonde kinderen. Daarom zijn er allerlei gezonde biologische gewassen. Er vinden ook typische ambachtelijke en culturele evenementen plaats.   

Het zou goed kunnen dat de naam Ansemil van Hans komt. De Tempeliers beheerden dit gebied en  ondersteunden de eerste Portugese koningen bij de verdrijving van de Moren.  

Comenda de Ansemil is een ‘’Vinho Branco Reserva”; citroenkleur, met intens aroma van citroen, sinaasappel bloesem en witte pulp. De Reserva versie betekent de beste oogst van 2019 van deze boerderij. Deze wijn geeft de best mogelijke expressie van de graniet leisteen bodem met frisse Atlantische invloed met de typische druiven “Arinto, Cercial en Dona Branca”. Zowel fris als elegant qua smaak en zeer gebalanceerd uit het kleinste wijngebied van Portugal “DOP LAFOES”. Prijs 15 Euro voor de laatste flessen van 2019! Nieuwe voorraad verwacht in mei 2023 samen met wijnen uit het nabijgelegen Dao wijngebied. 

Deze wijn is exclusief verkrijgbaar bij Vinho Bio die deze boer met trots vertegenwoordigd in Nederland.
De aanbevolen drinktemperatuur is rond de 11 graden daarom ruim van te voren uit de koelkast halen. Zo te drinken of juist om te combineren met jonge kazen, vis of met Aziatische en natuurlijk Portugese gerechten. 
Saude (= gezondheid en proost)!